Direktlänk till inlägg 4 april 2009
1 pkt hallon (200 gram),
djupfrysta eller ½ liter färska
5 msk vatten
1 dl socker
2 dl vispgrädde
Tina de frysta hallonen.
Mosa hallonen i matberedaren eller tryck dem genom en sil så kärnorna kommer bort.
Ta en vuxen till hjälp och värm upp vatten och socker
i en kastrull och rör tills sockret har löst sig.
Koka upp och låt koka 3-4 minuter.
Blanda sockerlagen med de mosade hallonen.
Vispa grädden halvhård. Blanda den sedan med bärmoset.
Häll upp i en avlång bakform och ställ blandningen i frysen.
Låt glassblandningen stelna lite, det tar 1½-2 timmar.
Ta ut den och rör om ordenligt.
Sätt tillbaka i frysen och låt den frysa till ordenligt.
Ta ut glassen en stund innan den ska serveras.
Hej! Jag får mycket frågor om jag kan skicka material till er. Det gjorde jag förut innan jag öppnade facebookgruppen mariaslekrum. Nu skickar jag inget material över mail utan man får gå in i gruppen och hämta. Ni som inte har fb bl...
Hej på er alla! Nu var det ett tag sen, varit väldigt mycket denna vår, så därför har det blivit lite på bloggen och i gruppen mariaslekrum. Men ska börja lite smått med att göra lite material och i sommar ska jag göra mer. Det är mån...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|