Mariaslekrum

Direktlänk till inlägg 6 juni 2009

Månadens kinesiska horoskop.

Av Maria - 6 juni 2009 17:25

   

Kinesiskt horoskop för juni 2009

MER OM ÄMNET

Juni innebär att de underbara timmarna med dagsljus har blivit allt längre samtidigt som mörkret gett vika.

 Sommarsolståndet som är årets längsta dag väntar på oss den 21 juni, dagen efter midsommardagen. På den kinesiska kalendern går firandet under namnet Xia Zhi vilket helt enkelt betyder ”sommarens början”.

Efter midsommar vänder det till att solen går upp lite senare på morgnarna och går ned lite tidigare på kvällen. Men vi har fortfarande mer dagsljus än mörker under en lång tid framöver och fortfarande mycket sommar kvar att njuta av!

Enligt den kinesiska solkalendern så inleds den sjätte månaden - hästens månad - den 5 juni i år och fullmånen kan vi vänta den 7 juni.

 Solkalendern är över lag lätt att förstå för västerlänningar eftersom det alltid handlar om tolv månader per år. Även om månaderna inte inleds exakt samma dag i Kina som på den gregorianska kalendern vi använder här i väst så följs de två kalendrarna åt under året. Vår sjätte månad, juni, motsvaras som sagt av den kinesiska solkalenderns sjätte månad som sträcker sig från 5 juni till den 7 juli då hästens månad övergår till getens.

Den kinesiska månkalendern är lite besvärligare. Den följer sin egen rytm och fullmånen den 7 juni är mitten på den femte månaden som sträcker sig fram till nymånen den 23 juni.

 Efter den femte månaden så borde ju den sjätte månaden komma, eller hur? Tvärt emot allt sunt förnuft så är det inte så i år.

 Istället får vi nu under oxens år ytterligare en femte månad.

Anledningen till att det här inträffar och att vi faktiskt har 13 månader på månkalendern i år är helt enkelt därför att månaderna är lite för korta. Att månkalendern följer månen innebär att en månad består av 29 eller 30 dagar och året blir därför i genomsnitt 11 dagar kortare än på solkalendern. Lösningen är att ungefär vart tredje år så läggs det till en extra månad som kallas för Run Yie och som vi skulle kunna kalla för en skottmånad.

De element som gömmer sig i hästens månad är eld och jord,

 vilket innebär att det är influenserna från just de elementen som kommer att påverka oss mest under juni.

 Elden är aldrig så dominerande som just under sommarmånaderna. Eldenergin är ljus och varm.

 Det kan innebära ett artigt uppförande,

 det kan innebära entusiasm och det kan innebära passion. Men var på din vakt, de lågor som brinner klarast är ibland också de som slocknar först.½ ½Inom den kinesiska astrologin är hästens tecken ett tecken där persikoträd blommar! Hästen bär med sig romans!

 Under den här månaden ligger romantiken i luften, särskilt för de som är födda i oxens, ormens eller tuppens tecken.

 Hästar beskrivs generellt som snabbtänkta och ibland impulsiva personer.

 Kommer du att låta impulserna styra och ta var chans till romantik den här månaden?

 Läs ditt horoskop och se vad den galopperande hästens månad

 har på lut för dig!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 2 juni 2018 16:27

Hej!   Jag får mycket frågor om jag kan skicka material till er. Det gjorde jag förut innan jag öppnade facebookgruppen mariaslekrum. Nu skickar jag inget material över mail utan man får gå in i gruppen och hämta.   Ni som inte har fb bl...

Av Maria - 28 maj 2017 18:38

Hej på er alla!   Nu var det ett tag sen, varit väldigt mycket denna vår, så därför har det blivit lite på bloggen och i gruppen mariaslekrum. Men ska börja lite smått med att göra lite material och i sommar ska jag göra mer.   Det är mån...

Av Maria - 28 maj 2017 18:20

          Vill man ha materialet så går man med i gruppen mariaslekrum på fb, där kan man ladda ner. Observera gäller allt material på bloggen. ...

Av Maria - 28 maj 2017 18:18

                              Vill man ha materialet så går man med i gruppen mariaslekrum på fb, där kan man ladda ner. Observera gäller allt material på bloggen. ...

Av Maria - 28 maj 2017 18:17

    Vill man ha materialet så går man med i gruppen mariaslekrum på fb, där kan man ladda ner. Observera gäller allt material på bloggen. ...

Presentation

Lite fakta om mig.

Hej, Maria heter jag och är en tjej som är glad och gillar humor och änglar i massor.
Pyssel och datorn tar mycket av min tid.
Och framför allt barn. Jag jobbar som barnskötare på förskola på en småbarnsavdelning och jag älskar mitt arbete.
Jag är en änglamamma till min lilla dotter Ida och jag är mamma till min underbara dotter Tilde. Familjen är mitt allt. Här på bloggen så kommer jag att dela med mig av mitt material som jag har i arbetet. Och så kommer det en liten dikt då och då också. Hoppas att ni kommer att trivas här på min blogg. Skriv gärna om ni undrar över något.
Min mail är mariaslekrum@live.se

Rosa bandet

Följ mig på facebook

Följ mig via bloglovin.

bloglovin

Lämna gärna ett tassavtryck.

Google Översätt

Facebook

Klocka

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Mina små rum.

Inspirationbloggar

Mina nära och kära.

Räkneverk

  • besöksräknarebesöksräknare
  • free counters

Vädret i Njurunda.

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se